Пореска управа започиње кампању „Из твог џепа у твој џеп“

Поводом увођења новог система еФискализације, Пореска управа Републике Србије у сарадњи са надлежним Министарством финансија, покренула је медијску кампању под називом „Из твог џепа у…

Поводом увођења новог система еФискализације, Пореска управа Републике Србије у сарадњи са надлежним Министарством финансија, покренула је медијску кампању под називом „Из твог џепа у твој џеп“, путем које ће јавност информисати о новом моделу фискализације у Републици Србији, који доноси бројне користи како привреди, тако и целој држави.

Овом кампањом обраћамо се свим грађанима Републике Србије са поруком о значају узимања фискалних рачуна приликом сваке куповине добара или услуга. Указујемо на могућност да свако може проверити исправност издатог рачуна, једноставним скенирањем QR кода на рачуну. Фискални рачун је доказ да је за одређену куповину обрачунат и плаћен порез. Та средства се враћају у буџет Републике Србије кроз буџетске приходе и даље се користе за изградњу ауто-путева, болница, школа, предшколских установа, и на тај начин грађани имају директну корист од њих. Узимањем фискалног рачуна, грађани заправо директно учествују у борби против сиве економије и доприносе даљем развоју целог друштва и државе.

Посредством буџета, порез прикупљен на овај начин, улаже се у квалитетно остваривање свих јавних и друштвених потреба грађана. Сваки динар уложен у изградњу болница, дечијих установа, школа, ауто-путева, уложен у културу и спорт, школство и здравство потиче и са исправно издатог фискалног рачуна.

Нови модел фискализације доприноси смањењу сиве економије и могућности разних злоупотреба, што јасно резултира повећањем буџета за јавне и друштвене потребе свих грађана Републике Србије. И зато – свако од нас може допринети бољем и развијенијем друштву на овај начин.

Сваки динар зато и иде из твог џепа у твој џеп!